Tuesday, 6 May 2014

Selamat Pengantin Baru Abang Jep & Miza


Walaupun dah beberapa bulan bergelar pengantin baru, aku tetap nak post gak pasal diorang ni..
Bulan Januari tanggal 24 haribulan yang lepas, satu-satunya Abang kandung kesayangan aku selamat diijabkabulkan dengan isteri dia merangkap member aku sendiri..hehe..

Setelah pelbagai perit getir cabaran yang mereka lalui, akhirnya mereka selamat bergelar suami isteri dengan sekali lafaz akad nikah sahaja. Mereka dinikahkan di masjid jamek Gerik oleh tok kadi yang sama nikahkan Nana dan Cae. Hehehe..

Kesian Jep.. Ade kisah sedih masa hari pernikahan dia...
Kisahnya gini...
Seminggu sebelum hari nikah, dia sakit gigi geraham.. Akibat terlalu 'pandai' dan bajet 'dentist', maka dicabutnya sendiri gigi geraham tu...Perrghh.. mula2 aku dengar aritu ngeri siot!!
Sebagai akibat, gusi dia sakit, urat pipi dan mata dia pun ter'effect' lalu menyebabkan pipi dia macam senget sebelah.. Kesian aku tengok. Nak makan pun susah apalagi nak bercakap.
Setelah dia jumpe doktor dan mintak air penawar dari abang Ustaz Kazim Elias, maka surut la sikit bengkak kat pipi dia... Gitu la kesahnya...(*ni kalau Jep baca, abes aku...huhuhu)

So, pengajarannya kawan-kawan, jangan memandai-mandai nak cabut gigi kekal sendiri..especially geraham.. bahaya wooo.. gigi susu takpe lagi.. (Cewah..nasihat orang pandai... padahal diri sendiri dah bertahun tak pergi dentist..!!)

Ok la.. Abes dah membebel pasal gigi..

Sekarang aku nak tunjuk gambar-gambar sekitar majlis perkahwinan mereka2 ini.. 


 gambo berdua-duaan...

majlis pernikahan...

selesai nikah, pergi rumah pengantin perempuan...
sesi photoshot, cameramannye Cae jer..
  
aku je la yang single lagi.. jadi anak bongsu mak ngan abah lak...hahaha


majlis resepsi belah perempuan..
Belah kitorang memang tak buat sebab rumah dekat-dekat. 
Abah dengan ayah si Miza ni pun keje di IPD yang sama.. maka kawan2 yang sama jugak yang hadir..jadi abang aku decide nak buat sekali jer.. Jimat pun jimat. Sedara mara aku pun tak ramai yang datang sebab diorang baru datang masa kenduri Nana aritu..Macam ngan jauh bebeno Gerik ni ye... hehehehe

aku jadi cameraman sebab tu gambo aku tak banyak..huh!!
gitu la kesahnya.....

Selamat Pengantin Baru buat Abang dan Miza.. Semoga perkahwinan korang kekal hingga akhir hayat dan akhirnya bersatu di syurga... InshaAllah.. 

Semoga dapat baby yang comel2 yang besar nanti menjadi anak yang soleh/solehah dan boleh membanggakan korang.. Tak sabo dah ni nak gomoih-gomoih anak sedara....hehe..

Ok..bye..

*p.s: tika aku post entry ni, Nana dah pregnant!! hoyeay!! Doakan semuanya okay yer... =)



Thanks for reading =) comment le weyh!