Wednesday, 27 March 2013

Training CompTIA A+ Certificate

Assalamualaikum w.b.t.

Aku ada apply satu training under MDeC nih tapi tak tau lagi diorang approve ke tak application aku tuh sebab dulu pun aku pernah ambil training under MDeC gak sekali. Sijil dah keluar dah tapi aku tak ambil lagi. Malas bebeno nak pergi ke Technology Park Bukit Jalil tu. Haizzz...

Harap-harap yang ni approve la sebab aku dah boring duduk dekat office ni takde keje. Training yang aku apply tu ialah CompTIA A+ Certificate. Aku nak pergi training ni sebab ia ada kena mengena dengan job scope aku sekarang.

Ni ape yang dia state dalam brochure.

Upon successful completion of this course, participants will be able to: 

identify the components of standard desktop personal com-puters. 
identify fundamental components and functions of personal computer operating systems.
install and configure operating systems. 
identify personal computer security concepts. 
support personal computer security 
support laptops and portable computing devices. 
support printers and scanners.
identify personal computer security concepts. 
support personal computer security

Tengok!! brape banyak perkataan "support" di situ..heheheh

Training ni ambil masa 6 hari jer. So, kalau aku terpilih, memang aku rasa takde masalah boss aku nak kasi aku cuti. Lagipun ramai yang boleh back-up kerja aku kat opis ni. * Pigidah!! Macam la banyak no keje kau kan??

So, aku berharap aku terpilih la untuk join training ni sebab, pertama, training ni FREE!!
Yang kedua, aku DAHAGAKAN ilmu! Hahahahaha!!! Pooodaaahhh!!!



Thanks for reading =) comment le weyh!