Tuesday, 22 January 2013

Ini Anak Mariam, Nawrah Dhiyaa' Mayeesa

Assalamualaikum...

Sekarang ni waktu lunch tapi aku malas nak makan. Pagi tadi aku dah bantal bihun goreng sepolistren.. Banyak la jugak aku senduk tadi siap ada telur paprik dan fish ball lagi..muahahaha..

Kedarah tak hengat!!

So, disebabkan aku malas dah nak makan sebab dah kekenyangan macam pacat, jadi aku stay je kat opis sambil praktis tulisan Jepun yang aku belajar ni sambil dengar radio Hot.FM... banyaknya sambil.....

Disebabkan tangan aku dah rasa lenguh-lenguh sebab praktis tulisan Katakana ni, (dah lama tak pegang pensil) maka aku rehat sekejap dengan meng'update' blog ni...

Oh panjangnya intro...

Okay, sebenarnya aku nak cerita, hari Ahad lepas aku pergi jenguk kawan aku dalam pantang dekat Klang. Nama kawan aku ni Mariam. Tahun lepas aku jadi pengapit masa dia kawen, tahun ni dah ada anak dah beliau. Oh cepatnya masa berlalu.. Huhuhuhu...


Sebelum pergi rumah dia, aku jemput Mala (kawan aku. Aku, Mariam & Mala sama-sama praktikal dekat library UiTM Shah Alam dulu) dekat KTM Padang Jawa. Terkejut beruk bila nak masuk area KTM Padang Jawa tu ada tol. Ciss!! Dulu takde pun!! Sejak bila ni???  Tak bleh blah.... Tak pasal-pasal kena bayar tol. Aku pun silap. Sepatutnya aku cakap nak ambil kawan je. Bukannya aku nak park kereta aku lama-lama kat situ.. Oh!! nyesal tak tanya. Kena la bayar RM3 akibat kealpaan diri sendiri... Adeiii..


Gile parah kalau sesapa yang keja naik KTM tu..Dulu tak payah pun. 

pondok jaga.. 

Tapi okay la, at least keselamatan kenderaan terjamin la sikit sebab dah ada orang jaga parking tu. Dulu memang banyak kes kereta dan motor kena curi dekat Padang Jawa tu. Macam mana la dulu aku ada keberanian balik keje pukul 11 malam turun dekat KTM Padang Jawa ni?? Dah la sunyi je kat situ. Setiap kali balik, aku akan merempit selaju mungkin tanpa menoleh ke belakang lagi. Hehehehe

Okay, berbalik kepada tajuk asal... (*nape eh, aku suka mengarut lari topik??)


 Tadaaaa!!! Ni la Nawrah Dhiyaa' Mayeesa. Cute tak?? Sedap tol dia tido masa aku sampai tu..


 Bestnya ada anak... ehh??

 Ni Mala.. Eesya tido lagi...

Comel je tangan dia pose cenggitu time tido. Nampak sangat aku takut pegang budak kecik. Muahahahahaha....

Okay, tu je. Jom sambung tengok drama Korea yang aku tak habiskan semalam!! Muahahaha!! 
*Padahal masuk ni dah 12 kali aku tengok drama Iljimae ni. Ciss!! Apasal best?? ppaangggg!!!


Thanks for reading =) comment le weyh!