Tuesday, 8 January 2013

Takde IDEA!!

Assalamualaikum..

Aku dah takde idea nak dibebelkan di blog ni.
So, aku akan bebel secara random je la...

1) GAJI DAH MASUK!! WTH!!!
Hari ni secara rasminya gaji aku bulan lepas punya baru masuk!! TERBAEKKKKK!!
Cela** betul!!
Semua cek punya pasal! Eh! Bukan!!
Accountant la punya pasal!! Dah tau house cheque nak habis, apasal tak ambil baru?? Tak pasal2 aku yang jadi mangsa! Tampo kang!! Okeh..aku marah ni.. rileks jap... fuhhhh...

So, tadi segala hutang2 telah ku setelkan dengan menggunakan Maybank2u. Nasib baik ada M2U. Senang keje aku.

2) ABANG DAH NAK BERTUNANG
Okeh,aku agak terkejut babun la bila Mak bagitau aku yang Abang Jeffry dah nak bertunang bulan depan (February).Mak akan merisik si Miza (awek abang aku) pada hujung bulan ni. Aku tak balik kampung kot. Nak tunang nanti baru aku balik.

Okeh, di sini, ada 2 perasaan yang aku rasa iaitu HAPPY dan TAKUT!!

HAPPY sebab aku tumpang gumbira la.. hehehe.. Akhirnya abang aku bakal menamatkan zaman solo dia. (ceh! propa! Baru tunang je kot). Ye la, kiranya abang aku dah melonjak ke fasa hidup yang seterusnya. Huhuhu.. Lepas tu kawen pulak kan?? Pas kawen, ada orang jaga dia. Kira hidup dia lebih teratur la dari sekarang. Aku tumpang happy. Bakal kakak ipar aku tu kawan aku jugak. Sebaya pun. Dah la pandai masak. Nanti boleh la aku lepak rumah diorang kalau rasa nak makan sedap-sedap. Muahahahaha

TAKUT sebab lepas ni mesti orang akan tanya aku bila pulak???Muehehehe..
Mesti korang cakap cenggini:

"Apa susah?? Cakap je la tak tahu atau paling biadap pun tunggu lepas Opah kawen lain".

Tak semudah itu kengkawan...

Sebab masalahnye di sini, Si Nana pun bakal bertunang tahun ni kalau ikut plan dia. Tapi tak tau lagi bulan berapa. Maka, aku yang tersepit kat tengah-tengah ni mau nye orang tak tanye??? Adoiii... Memang kene langkah bendul kot aku ni. Ape nak buat...jodoh aku tak nampak bayang lagi... Mak dah bising.. Aku rasa stress kalau orang paksa-paksa aku cari jodoh ni. Ingat senang ke nak cari?? Ingat ade kat pasar malam selonggok 10 hengget???? Sedih tu sedih la jugak tapi nak buat cam mane?? Aku tak ready lagi.. Kalau jumpa, aku ajak kawen je terus!! Tengok la!! Tak caya, ntah2 taun ni jugak aku kawen!! Muahahahahah
*Ppaaaanngggg!!!! Berangan!!!

So, korang doa-doa la aku cepat dapat jodoh, terus kawen je!! Malas nak bercintan-cintun ni. Cintun lepas kawen terus buleh????

So, aku ucapkan TAHNIAH in advance la kepada Abang dan Nana. Kalau korang buat kenduri sekali terus lagi cantekkkk kan??? Tak payah aku susah2 nak kena jawab soalan cepu emas tu nanti. Hehehehe..


3) BEST NYE KALAU DAPAT KERJA GOMEN
Ada siapa-siapa di sini yang nak recommend saya kerja gov x??heheheh
Kalau ada, sila pm saya huahahahahaa...

Sebenarnya aku bukan nak kerja dengan gov. Aku lebih suka kerja di company swasta macam sekarang. Tapi kalau rezeki aku dapat kerje gomen, Alhamdulillah.... heheheh.. Cuma di company swasta ni persaingan dia lagi dasat la. Aku suke! Cume kerja aku sekarang ni memang takde saingan. Sebab aku seketul je technician pompuan kat sini. Aku la technician, aku la tukang uruskan pegawai asing yang nak kerja kat sini, aku la dispatch  aku la tukang buat schedule dll lagi. Walaupun nampak macam banyak keje, tapi sebenarnya sangat takde keje. Company korang ade??? hehehehe..

Aku siap boleh main game & layan movie lagi...

Opsss..lari topik!!

Sebenarnya aku nak citer camni, tadi aku pergi ke satu opis gomen ni, cam biasa la, nak antor samething..
Pastu masa lalu depan bilik berkaca ni, aku tengok ada sorang staff tengah tidor baikkkkkk punya sambil ternganga.. Hahahaha... Rileks je keje korang eh.. Untung keje gomen!! Hahahaha.... Kalau aku jahat tadi, aku ambil gambar dah! Pastu letak kat FB! Tapi disebabkan aku hormat orang keje gomen ni, aku pujuk diri aku supaya menjadi budak baik. Hahahaha...

Best kan kalau keje kerajaan...

4) RASA NAK SAMBUNG STUDY
Yezzaaaa... a'ah.. aku rasa nak sambung study memandangkan keje aku sekarang pun tak busy sangat, so banyak masa terluang. Aku rasa nak ambil PJJ kat UiTM tapi course yang ditawarkan semua macam memerlukan aku menjadi ulat buku. Oh! Sangat tak IN!! Aku nak course yang ada practical maksud aku macam course Electrical Engineering... (duck face). Pppanngggg!!!

Of course la course macam tu takkan ada. Impossible la.. PJJ tu berapa kali je ko jumpa lecturer ko. Seminggu sekali je kot kuliah. Pastu ko pandai-pandai la study sendiri. Sebab tu la course yang berkenaan technical ni takde. Management ni banyak la. Hadoiii.. Cemane??? Takkan nak kena berhenti kerja kot??? Oh tidakkkk...

Aku teringin la nak kerja atas kapal. Muahahahha.. (Datang dah mengada-ngada)..
Lupakan!

So, buat masa sekarang, aku plan nak ambil kursus Bahasa Korea je la. Sebab aku dapat offer kerja sebagai IT Helpdesk for Korean Speaker punye la banyak tapi terpaksa tolak sebab aku tak confident boleh cakap dengan fluent sebab term-term computerize ni memang aku tak belajar dulu. Setakat basic daily communication tu boleh la. Tu pun dah berkarat sebab dah lama tak practice. Bingai dah kepala otak aku mikir..

Nanti nak survey pusat bahasa dekat Seksyen 9 tu la...

Ok la.. aku nak kuar lunch ni.
ADIOS!
Thanks for reading =) comment le weyh!