Thursday, 18 October 2012

Arang & The Magistrate

Okayyyy...Sawan aku dah datang balikkkk

Sejak aku balik ke Ipoh hujung tahun lepas, aku dah nekad tak nak layan cerita-cerita Korea ni dah. Sebab aku rasa drama Korea ni hanya membuatkan aku berangan. Padahal realiti sebenar kehidupan tak macam tu. Lagi satu, aku ni kalau dah dapat layang drama Korea, memang tak jadi ape dah. Hidup tonggang langgang. Semua sebab nak habiskan tengok cerita tu. Jadi makan ke mana, kerja tak focus, rumah bersepah dan macam-macam lagi la. Teruk sangat aku ni.

So, disebabkan aku nak berubah, aku nekad nak forget everything about K-pop and Korean Drama.
Super Junior punya Album ke 6 pun aku tak ambil tau. Punya la kental jiwa. Mula-mula memang susah, tapi bab kata Adnan Sempit, "Di Mana Ada Kemahuan, Di Situ Ada Highway".. Rosak peribahasa.
So, lama kelamaan, aku dah biasa hidup tanpa Drama Korea. Drama je la.. lagu-lagu Korea tetap ada dalam MP3 kereta aku.. Tak boleh nak buang terus.. Yang mana aku rasa best, layang lagi. Cuma tak fanatic macam dulu la.

Okay, berbalik pada tajuk asal, hari tu kan aku ada pergi event Korea Day di Sunway Pyramid. Aku ada jumpe sorang kakak ni. Dia cakap dekat TV sekarang ada main cerita Arang & The Magistrate ni. Aku dah tau pasal citer ni dalam 3 bulan lepas kalau tak silap. Tapi aku cuba kawal nafsu sebab Hero dia adalah Lee Jun Ki! Aaaaaaaaa!!!!!!! (ni hero feberet aku). Heroin dia Shin Min Ah (My GF is Gumiho).

Hero & Heroin yang cute miut.. =)


Sabar...sabar... Amik nafas jap...Fuuuhhhhhh...

Aku tak tau bile diorang start tayang drama ni kat TV tapi yang aku tau kat website Maaduu.com mesti ada. Tapi aku taknak tengok dulu. Kalau tengok, kompom memory broadband aku full 5G dalam masa 2,3 ari je.. hehehe.. Simpan..simpan.. masa tu aku pakai broadband je.. Tak mampu nak pakai UNIFI.

Tapi atas hasutan kakak yang aku jumpe dekat event haritu, semalam aku bukak jugak maadu.coom.
Memandangkan aku wifi pakai Unifi kat rumah paksu aku, maka dengan senang hatinya aku melayan cerita tu semlam.

Best jugak la citer ni. Aku memang minat carita-cerita yang historical macam ni. Aku suka tengok pakaian diorang, kampung-kampung, istana, dan yang paling cantik tu scenery hutan diorang. Sanagaaatttt la cantik.Make-up heroin pun tak tebal, hanbok yang diorang pakai pun cantik-cantik.. Suke..suke..suke... =)

Kalau cerita-cerita moden ni aku bosan sikit. Baju mesti seksi meksi, pastu bahasa tah hape-hape, pastu bangunan-bangunan je la.. Aku tak suka sangat. Tapi kalau cita zaman lama-lama ni, bahasa diorang pun macam sedap je dengar.. Rase macam nak pergi ke zaman tu je.

Semalam aku sempat layan sampai episod 2 je. Masuk episod 3, dah separuh cerita, tetiba laptop aku off sendiri. Dah la hujan lebat time tu, kilat sabung menyabung. Slumber je aku ON laptop. Mentang-mentang duk dalam bilik 'kebal'. heheh.. Kalau kat rumah sendiri dulu jangan harap la aku nak On laptop time hujan lebat. Dengar guruh je aku dah Off terus.

So, balik ni nak sambung balik episod 3. Kalau tak, tak lena tidur aku malam ni.heheheh
Pangggg!!!!

Tengok pakwe aku ni..kurus kan muka dia... 
Dia baru lepas keluar Army hujung tahun lepas kalau tak silap.

Cerita ni pasal sorang Hantu ni (Shin Min Ah), nama dia Arang. Dia ni hilang daya ingatan. Disebabkan si Magistrate (Lee Jun Ki) ni boleh tengok hantu, maka dia mintak tolong dari Magistrate ni untuk cari identiti dia sebelum dia mati. Si Magistrate ni pulak nak cari Mak kandung dia yang dah lama hilangkan diri. Kebetulan dia terjumpe aksesori rambut mak dia dekat kepala si Arang ni, jadi dia setuju nak tolong si Arang ni dengan harapan dia dapat sikit information tentang mak dia.. Okaayyy...
Kalau nak tau lebih, jom layan drama ni dekat Maaduu.com.

Aku suka tengok drama Korea dekat website ni sebab gambar cantik, subtilte jelas dan banyak movie-movie menarik. Tak macam sesetengah website tu. Nyampah! malas nak cakap!!

So, jom pergi sini. MAADUU.COM

Enjoy Watching!! 
Jal bwa yo!!!

Thanks for reading =) comment le weyh!