Friday, 12 October 2012

Irfan's Last Exam

Semalam aku ada cerita pasal Irfan sebab dia nak exam kan.
Hari ni dia last exam.

Subjaek hari ni ialah Pendidikan Jasmani dan Pendidikan Seni.

Malam tadi dia takde pulak bising-bising suruh aku ajar dia.
Tak tau ape nak baca pun untuk subjek-subjek ni. Lantak ko la..

Tapi semalam, sebelum balik keje, maksu aku ada call, suruh aku tolong belikan barang-barang yang Irfan perlukan untuk exam Pendidikan Seni dia.No problem. balik keje kang aku belikan. Kebetulan aku dah janji dengan Awish untuk belikan barang-barang untuk Pendidikan Senni dia jugak. Tapi Awish bukan exam.

barang-barang Irfan:-
Nak buat topeng haiwan katanya...
-Kad Manila,
-Kertas Warna
-Barang-Barang Hiasan yang dirasakan perlu. (Aku belikan berlian tumpah)
-Gam
-Gunting
-Pensil Warna

barang-barang Awish:-
nak buat bekas letak pensil katanya...
-Tin Sardin. (Sardinnya aku suruh maid masak)
-Kertas pembalut hadiah
-Gam
-Riben

-dia pun nak pensil warna....aku belikan la jugak...

-pastu, Awish Paw aku Kinder Joy 3 bijik!

Tengah2 shoping kat kedai runcit blakang rumah, tetiba hujan turun dengan lebatnyaaa...
Abes la, dah la tak bawak payung..Hmmm..

Terus aku call Nana, suruh dia ambil kitorang dengan kereta. Malas aku nak redah! Kang tak pasal-pasal demam pulak budak Awish ni. Lagipun kang habis pulak basah kuyup Kad manila yang aku beli ni. Rugi je...then, aku pun join la bangla-bangla yang baru balik keje, berteduh kat tepi-tepi kaki lima kedai ni...
Nana sampai je terus blah! Padahal rumah kat belakang kedai je.. Huhuhuhu...

Aku tak sabar nak tengok bekas pensil yang Awish nak buat tu.. Kalau cantik, boleh aku rembat letak kat meja aku ni..wakakakakaka...


-



Thanks for reading =) comment le weyh!